Hirdetések
Szövegkinézet
  • Kisebb Kicsi Közepes Nagy Nagyobb
  • Alap Helvetica Segoe Georgia Times

 Az új tanév elején szeretettel köszöntöm tanulóinkat, tanárainkat. A megajándékozott Kőhalmi Református Szórványkollégium nevében is köszönöm a csendesnapi adakozást, melynek összege kereken 100.000 Ft volt. Szeretettel hívom tanulóinkat a reggeli áhítatokra. A tavalyi tanévhez hasonlóan kedd reggelenként évfolyam áhítatokat tartunk, szeptember 12-én a 10. évfolyam következik. Péntek reggel önkéntes a részvétel, ezekre az alkalmakra mindenkit szeretettel hívunk!

Mint arról a kollégista tanulók már értesültek, szeptember 11-én, hétfőn a reformációs TV-vetélkedő részére készülő bemutatkozó filmhez kérjük diákjaink aktív részvételét. Kérem, hogy 17 órakor minden kollégista tanuló iskolai egyenruhában, illetve ünnepi öltözetben jelenjen meg a Gályarabok Emlékművénél. Itt egy koszorúzási jelenetet fogunk rögzíteni. Utána az Oratóriumban egy istentiszteleti részlet felvételére kerül sor. 18 órától kötelező tűz- és balesetvédelmi tájékoztató hangzik el szintén az Oratóriumban. Kérem tanulóink aktív és fegyelmezett közreműködését!

Az Arany János Emlékévhez kapcsolódva szeptember 12-én, kedden 19 órakor Marosán Csaba kolozsvári színművész előadóestjére kerül sor a Kollégium Dísztermében. A program a 10. és 11. évfolyamos kollégista tanulók számára kötelező, de szeretettel várunk minden érdeklődőt, családtagokat és vendégeket is!

A tavalyi évhez hasonlóan egynapos ingyenes erdélyi (érmelléki) kirándulást szervezünk a Rákóczi Szövetség pályázati támogatásával. Az autóbuszos tanulmányi kirándulás időpontja: 2017. szeptember 30, szombat. A kirándulás célja: a határ menti régió iskolánkhoz és egyházunkhoz kötődő irodalmi és történelmi emlékhelyeinek felkeresése. A kirándulásra elsősorban a 9. A, valamint a 10.A (humán) osztályok tanulóinak jelentkezését várjuk. Kérem az osztályfőnököket, hogy előzetesen mérjék fel, hány tanuló szeretne részt venni a kiránduláson!

Az órarendek alapján elkészítettük az ideiglenes étkezési (ebéd) beosztást. Kérem, hogy a beosztásnak megfelelően jöjjenek az osztályok az étkezdébe! A kollégista tanulókat arra kérjük, hogy fölösleges sorban állás helyett menjenek fel inkább rövid időre a szobájukba! A tavalyihoz képest (tanulóink kérésére) jóval több osztály ebédel a 7. óra után. Ekkorra már nem lehetett beosztást készíteni, hanem szigorúan az érkezési sorrend számít. Ugyanez érvényes a pénteki napon is. A tapasztalatok alapján igyekszünk finomítani a beosztáson. Minden diákunktól fegyelmezett és udvarias viselkedést kérünk!

Felhívom a figyelmet arra, hogy a 11. és 12. évfolyamos fakultációs csoportokat lezártuk, további változtatásra nincs lehetőség!

Debrecen, 2017. szeptember 11.

Győri József
igazgató

Digitális napló

napló

Órarend

Könyvtár

Névnap

2018. szeptember 24. hétfő
Gellért, Mercédesz
06:21 18:28

Holnap
Eufrozina, Kende
napja lesz.

Tehetségpont

Hatartalanul

Út a tudományhoz

út a tudományhoz logo

Látogatók

;