Hirdetések
Szövegkinézet
  • Kisebb Kicsi Közepes Nagy Nagyobb
  • Alap Helvetica Segoe Georgia Times

Hirdetés

Közösségi szolgálat

Amint korábban jeleztük, a 9. A, B és NY osztályok október 26-án, csütörtökön közösségi szolgálaton vesznek részt a Honvédtemetőben. Kérem, hogy az osztályok tanulói az alkalomhoz illő meleg ruházatban jöjjenek ezen a napon iskolába! A három osztálynak tanítás előtt, 7.30-kor tartunk tájékoztatást a tetőtéri nagy előadóteremben. Pontos megjelenést kérünk!

A közösségi szolgálaton résztvevő osztályoknak ezen a napon hat órájuk lesz megtartva. Kérem, hogy a 6. órát öt perccel hamarabb fejezzék be a szaktanárok, hogy időben mehessenek a tanulók ebédelni. Ebéd után az osztályok az internátus udvarán gyülekeznek, és az osztályfőnökeik vezetésével gyalog mennek ki a Hősök temetőjébe. Az utcai közlekedésnél és a temetőben végzett munka során mindenkitől fegyelmezettséget, és a közlekedési, valamint munkavédelmi szabályok maradéktalan betartását kérjük! A közösségi szolgálati naplót mindenki hozza magával, hogy a végzett munka igazolása megtörténhessen!

Reformációs Emléknap

Iskolánk az őszi szünet előtti utolsó tanítási napon Emléknap keretében tiszteleg a Reformáció 500. évfordulója előtt. Ezen a napon csak az első tanítási óra kerül megtartásra, közös reggeli áhítatot nem tartunk.

Az első tanítási óra után, 9 óra és 11.30 között az osztályok forgószínpadszerűen több helyszínen vesznek részt programokon. Az egyes helyszínek között az osztályok csoportosan, osztályfőnökeik vagy más szaktanár vezetésével közlekednek.

Két alkalommal vetítjük az Oratóriumban, így minden diákunk megtekintheti a Nyilas Misi egy napja című 60 perces filmet, melynek forgatásában diákjaink és tanáraink is részt vettek. Ezúton is tolmácsolni kívánom a rendező, Cséke Zsolt köszönetét, szerinte a film tanulóink és tanáraink szerepvállalása és kitartása nélkül nem jöhetett volna létre.

További helyszínek:

  • a Kollégium Nagykönyvtára, reformációs kiállítás
  • a Kollégium Múzeuma: 1956 emlékezete a képzőművészetben
  • Dóczy Gimnázium: Szabó Magda Emlékház

Az osztályok látogatási sorrendjét és az időpontokat a faliújságokra kitesszük, kérjük azok pontos betartását!

Az Emléknap 11.30-kor iskolai istentisztelettel záródik az Oratóriumban. Az istentisztelet után közösen megkoszorúzzuk a gályarabok emlékművét. A koszorúzás után mehetnek diákjaink ebédelni, és utazhatnak haza a kollégista tanulók. Az őszi szünetben több rendezvény kapcsán fogadunk vendégeket, ezért kérjük, hogy a kollégisták az internátusok vezetőinek utasítása szerint pakoljanak el, illetve tegyék rendbe szobáikat!

 

Nyílt nap

Október 27-én,, pénteken nyílt napot tartunk az iskolánk iránt érdeklődő 8. osztályos tanulók és szüleik részére. Néhány tanulónk jelentkezését várjuk, akik 13 és 14.30 között szívesen segítenének a vendégek eligazításában, kísérésében. Jelentkezés az osztályfőnököknél!

 

Reformációi ünnepség

A Reformáció 500. évfordulójának napján, 2017. október 31-én 16 órakor kerül felavatásra az Emlékkertben a Reformációs Emlékmű, majd 17 órától ökumenikus (református, evangélikus, baptista) úrvacsorás istentisztelet lesz a Nagytemplomban, melyen Vajda János zeneszerző Istenes Ének című művének ősbemutatójára is sor kerül. Erre a rendkívüli alkalomra szeretettel hívjuk diákjainkat, tanárainkat és családtagjaikat.

Debrecen, 2017. október 24.

Győri József
igazgató

Digitális napló

napló

Órarend

Könyvtár

Névnap

2018. szeptember 24. hétfő
Gellért, Mercédesz
06:21 18:28

Holnap
Eufrozina, Kende
napja lesz.

Tehetségpont

Hatartalanul

Út a tudományhoz

út a tudományhoz logo

Látogatók

;