Pályázatok
Szövegkinézet
 • Kisebb Kicsi Közepes Nagy Nagyobb
 • Alap Helvetica Segoe Georgia Times

Ösztöndíjpályázat 12. évfolyamos diákjaink részére

Kedves 12. évfolyamos diákok!

Mellékelten olvashatjátok a Dr. Tóth Kálmán-emlékdíj odaítélésének feltételeit. A díjat iskolánk egykori neves tanárának lánya, Zsoldos Lászlóné, Tóth Emőke alapította. Dr. Tóth Kálmán ( 1906 – 1997) igazi polihisztor volt, vallástanári végzettsége mellett angol, német, orosz nyelvet, filozófiát, pszichológiát és éneket is tanított iskolánkban. A díjra az érettségi előtt álló évfolyam diákjai közül azok pályázhatnak, akik műszaki vagy természettudományos területen kívánnak továbbtanulni, legalább két testvérük van, s megfelelnek a többi feltételnek is. A pályázati összeg olyan nagy, hogy az elbírálásnál minden szempontot igyekszünk alaposan figyelembe venni. Ezért azt kérjük, hogy a pályázók a lehető legalaposabban igyekezzenek a pályázati űrlapot kitölteni, a szükséges mellékletekkel, igazolásokkal ellátni. 

A pályázatokat 2018. január 29-ig kell leadni a Gimnázium Titkárságán!

Sikeres pályázást kívánok:

Debrecen, 2018. január 16.

Győri József
igazgató

tothk

 

A Dr. Tóth Kálmán-emlékdíj elnyerésének feltételei:

 

A díjat a Debreceni Református Kollégium Gimnáziumának végzős diákjai közül évente egy, esetleg két fő nyerheti el. A díj elnyerésére minden tanévben pályázatot ír ki a Gimnázium. A beérkezett pályázatokat első lépésben az ORANDO ET LABORANDO ALAPÍTVÁNY Kuratóriuma rangsorolja, majd a Nevelőtestület hozza meg a döntést.

A díj elnyerésének feltételei:

 1. A pályázó három, illetve több gyermekes család tagja.
 2. Magatartása, szorgalma példamutató
 3. Tanulmányi eredménye a reáltárgyakból jeles vagy jó
 4. Műszaki-, illetve természettudományok területén történő továbbtanulási szándék

Az alapító szándéka szerint több, a feltételeknek közel egyformán megfelelő pályázó esetén az elbírálásnál előnyben kell részesíteni

 1. a kistelepülésekről érkező kollégista tanulókat,
 2. a lelkészcsaládok gyermekeit,
 3. a református felekezetű tanulókat,
 4. az OKTV-n vagy más országos versenyen helyezést elért tanulókat.

 Az Emlékdíj két fokozatú, egyenként 40.000 Ft értékű jutalommal. Az odaítélés feltétele az 1.-3. pontok teljesülése, valamint a 4. pont szerinti továbbtanulási szándék, és az arra való felkészülés. Az Emlékdíj első részletét ünnepélyes keretek között, díszoklevél kíséretében a Gimnázium igazgatója adja át a 12. évfolyam 2. félévében. Az Emlékdíj második fokozatát (részletét) a 4. pontban foglalt tanulmányok megkezdésekor (sikeres felvételi és beiratkozás után) kaphatja meg a díjazott.

 

Digitális napló

napló

Órarend

Könyvtár

Névnap

2018. augusztus 19. vasárnap
Huba
05:33 19:40

Holnap
István, Vajk
napja lesz.

Tehetségpont

Hatartalanul

 • Legolvasottabb

 • Legfrissebb

Út a tudományhoz

út a tudományhoz logo

Látogatók

;