Versenyek
Szövegkinézet
  • Kisebb Kicsi Közepes Nagy Nagyobb
  • Alap Helvetica Segoe Georgia Times

XV. Református Középiskolák Országos Röplabda Bajnoksága 2018 – Megint Debrecenben…

2018. április 13-án immár 15. alkalommal rendeztük meg a RIDISZ támogatásával az országos röplabdabajnokságot. Iskolánk otthont is ad az eseménynek, sorozatban harmadik éve, az épület felújítása óta, amellett, hogy eddig minden évben versenyzett is a tornán.

A mérkőzéseket 4 helyszínen bonyolítottuk le, a két centerpálya mellett a közeli csarnokban is rendelkezésre állt két másik terep. A versenyen lány- és fiúcsapatok mérkőztek meg egymással, összesen 10-10 együttes szerepelt. Egészen messziről is utaztak ide játékosok, többek között Pécsről Budapestről, Miskolcról, Halásztelektől, Karcagról, Vácról és Kiskunhalasról a hazaiak mellett.

A bajnokság nem jöhetett volna létre nagylelkű támogatóink segítsége nélkül. Támogatott bennünket a Református Iskolák Diáksport Szövetsége és külön köszönet illeti Pál Sándor lelkész urat, Magyar Református Szeretetmisszió Kuratóriumi Elnökét, egykori diákunkat, aki iskolánkban meghonosította a röplabdát, és Dan László Keresztény Misszió Elnökét, aki a díjazásban vállalt kiemelkedő szerepet.  Az iskolai alapítvány és a diákönkormányzat is nagy segítségünkre volt, akárcsak Jakab Judit szülő.

A játékvezetés minőségét a Hajdú-Bihar Megyei Röplabdaszövetség bírói garantálták. A szervezet egykori főtitkára, Farkasné Bíró Gyöngyvér felelt a technikai lebonyolításért.

A lányok versenyéről a Gödöllői Líceum távozott aranyéremmel, mögöttük a miskolci Lévai József Református Gimnázium diákjai végeztek, iskolánk pedig a dobogó alsó fokára állhatott fel. Kiemelkedő siker ez, ugyanis a döntőző csapatok mind NB1-es játékosokból tevődnek össze, míg sajátjaink kizárólag amatőrként űzik a sportot, mégis helyet követeltek maguknak a profi mezőnyben.

Fiúcsapatunk idén főleg ballagókból állt, ők is becsületesen helytálltak és a hatodik helyet húzták be. Náluk a Kazincbarcikai Irinyi János Református Szakgimnázium diadalmaskodott, mögöttük Pécs és Karcag szerepelt kiemelkedően.

A rendezvényt Balassy László, a Református Iskolák Diáksport Szövetségének (RIDISZ) elnöke is megtisztelte jelenlétével.

Rengeteg visszajelzést kaptunk a résztvevőktől, személyesen és elektronikus formában is, és egybehangzó véleményük alapján nagyon jól érezték magukat. Színvonalas meccseket játszhattak, remek hangulatban, a református magatartás szellemében telt a nap, egyöntetűen visszavágynak a következő évben is.

Lelkes refis diákok is részt vettek a szervezésben, akik önkéntesen vállalták a segédkezést. Az adminisztratív munka java része Gál-Kovács Dóra (9.D) koordinátorra hárult, aki sikerrel vette az akadályt.

Saját diákjaink is remekül érezték magukat, Szabó Szonja 9.B osztályos tanuló kiemelte, hogy az izgalmas meccsek mellett a bajnokság kiváló lehetőséget biztosított az ismerkedésre. Egy ilyen összejövetel talán a legjobb terep arra, hogy más területek diákjaihoz, sporttársaihoz is közelebb kerüljünk, a sport és a keresztyén szellem közös céljaként.

Összegezve a rendezvény kicsengését abszolút pozitívnak, szereplésünket sikeresnek mondhatjuk. Iskolánk készen áll a következő évben is vállalni a megrendezés kihívását, ugyanis az eddigi három év tapasztalataiból ítélve minden befektetett munka megtérül.

A Debreceni Református Kollégium Gimnáziumának lánycsapata:

Magi Luca 12. A, Rezes Márta 10.D, Szalóki Lili, Szalóki Lenke 9. D, Pless Nóra 10. B, Szabó Szonja 9.B, Fazakas Anna 11. A

 Felkészítő tanár: Barabás Gyöngyi testnevelő tanár

 A Debreceni Református Kollégium Gimnáziumának fiúcsapata:

Balogh Máté 12. B Papp Levente 12. A, Bohátka Ádám 12. B , Barta Kristóf 12.B, Farkas Csanád 10.B , Fodor Szabolcs 9.D, Halász István 11. B

 Felkészítő tanár: Barabás Gyöngyi testnevelő tanár és  Szikszai Marcell iskolánk volt diákja

 

Szarka Roland 12. D

Digitális napló

napló

Órarend

Könyvtár

Névnap

2018. szeptember 24. hétfő
Gellért, Mercédesz
06:21 18:28

Holnap
Eufrozina, Kende
napja lesz.

Tehetségpont

Hatartalanul

Út a tudományhoz

út a tudományhoz logo

Látogatók

;