Felvételi iskolánkba
Szövegkinézet
  • Kisebb Kicsi Közepes Nagy Nagyobb
  • Alap Helvetica Segoe Georgia Times

Felvétel a Debreceni Református Kollégium Gimnáziumába
a 2018/2019. tanévre

A Debreceni Református Kollégium Gimnáziuma és Diákotthona felvételt hirdet a 2018/2019. tanévre. Elsősorban református felekezetű, legalább átlagosan jó tanulmányi eredményű tanulók jelentkezését várjuk. A jelentkezési lap mellett minden tanulóról lelkészi jellemzést kérünk. Az elmúlt évekhez hasonlóan a négy évfolyamos, speciális tantervű osztályok mellett öt évfolyamos, nyelvi előkészítő osztályra épülő képzést is indítunk.

A 2018/201. tanévre szóló felvételivel kapcsolatos információkat (időpontok, a jelentkezés módja, a felvételi vizsgák tárgyankénti követelményei, induló osztályok típusai) a részletes Felvételi Tájékoztatóban közöljük, amely 2017. október 20-tól megrendelhető vagy megvásárolható iskolánk Titkárságán (cím: 4026 Debrecen, Péterfia utca 1-7, telefon +36 52 614-896). A Felvételi Tájékoztató megtekinthető lesz a Debreceni Református Kollégium Gimnáziumának internetes honlapján (www.drkg.hu) is.

Tájékoztatásul közöljük, hogy az iskolánkba jelentkező tanulóknak részt kell venniük a központilag szervezett írásbeli vizsgán!

Iskolánk MATEMATIKA írásbeli felvételire előkészítő ingyenes tanfolyamot szervez 2017. október 6-tól. Helyszín és időpont: péntekenként 14.30-15.30 óra, a Gimnázium Péterfia utca 1-7. sz. alatti épületében.

Az érdeklődő diákok és szüleik részére tájékoztató alkalmakat (nyílt napokat) tartunk, ezeken minden szükséges tudnivalót közlünk, és a jelentkezéshez szükséges nyomtatványok is megkaphatók. Igény esetén vidéki gyülekezetekben és református általános iskolákban is szívesen tartunk tájékoztatót. A személyes találkozásig is várjuk kérdéseiket a következő e-mail címre: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A legfontosabb időpontok, határidők:
Tájékoztatók és nyílt napok a Gimnázium Péterfia út 1-7. sz. alatti épületében:
2017. október 27-én és november 17-én, pénteken

Program: 13 órától: Az iskola és az internátusok bemutatása, ismerkedés az intézménnyel
14:30-tól: Közös tájékoztató a nagy előadóteremben (III. emelet)
16 órától: Egyéni tanácsadás, beszélgetés

Jelentkezés a központi írásbeli vizsgára: 2017. december 8-ig
Felvételi vizsga, írásbeli (központi): 2018. január 20, szombat 10 óra
Felvételi vizsga, szóbeli : 2018. február 23-24.

Szeretettel várja az érdeklődőket a Debreceni Református Kollégium
Gimnáziuma és Diákotthona

Győri József
igazgató

Digitális napló

napló

Órarend

Könyvtár

Névnap

2018. augusztus 19. vasárnap
Huba
05:33 19:40

Holnap
István, Vajk
napja lesz.

Tehetségpont

Hatartalanul

  • Legolvasottabb

  • Legfrissebb

Út a tudományhoz

út a tudományhoz logo

Látogatók

;