Iskolánk több külső és belső szaktárgyi versenyt és vizsgát rendez. A felkészüléshez segítséget nyújthat a diákoknak és tanáraiknak is, ha hozzáférhetnek az előző évek feladataihoz, megoldásaihoz. Ezért határoztuk el, hogy honlapukon is közzétesszük ezeket az információkat. Kívánjuk, hogy minél többen használják eredményesen a közölt anyagokat!

Református Iskolák Matematikaversenye

A református oktatási intézmények között ma már számtalan szaktárgyi, művészeti és sport vetélkedő kerül megrendezésre. Ezek között az egyik legrégebbi, minden évben megrendezett verseny a matematika szaktárgyi vetélkedő. A Debreceni Református Kollégium Gimnáziuma matematika munkaközössége 1993-ban hirdette meg országos versenyét, amelyen hét református középiskola képviseltette magát. Azót

Feladattár matematika

2017 2013
a a résztvevő iskolák és versenyzők száma is jelentősen nőtt, átlagosan mintegy 25 iskola 130 tanulója vesz részt a versenyen. Örvendetes, hogy a magyarországi iskolák mellett erdélyi és kárpátaljai intézmények tanulói is rendszeres résztvevői a rendezvénynek. A verseny feladatsorainak összeállítását, valamint a javítás megszervezését hosszú idő óta a Debreceni Egyetem Matematikai Intézetének munkatársai vállalták önzetlenül, a jó ügy iránti lelkesedéssel. 2007-ben könyv formájában is megjelent az első 15 verseny faladatait, a megoldásokat és eredményeket tartalmazó kiadvány. Azóta két kötetben jelent meg öt-öt év anyagát tartalmazó könyv.

Honlapunkon folyamatosan szeretnénk megjelentetni az egyes évek feladatsorait és megoldásait.


 

Regionális Nyelvi Verseny – Angol

A Debreceni Református Kollégium Gimnáziuma és Diákotthona évente megrendezi a kétfordulós (írásbeli és szóbeli) regionális tehetségkutató angol nyelvi versenyt a református általános iskolák, illetve az önkormányzati iskolák református egyházhoz kötődő 8. osztályos tanulói számára.

A verseny célja, hogy népszerűsítsük a fiatalok körében az idegen nyelv tanulásának szépségét és hasznosságát. Nem titkolt cél továbbá, hogy felkutassuk azokat a tehetséges, szorgalmas tanulókat, akik kedvet éreznek a nyelvtanuláshoz, és szívesen lennének a nyelvi előkészítő osztályunk diákjai.

A verseny írásbeli fordulóit körzetenként egy-egy református általános iskolában rendezzük. Az írásbeli forduló legjobb eredményt elért tanulóit szóbeli vizsgára hívjuk Debrecenbe. A versenyen jó eredményt elért tanulók mentesülnek a felvételi vizsga nyelvi része alól, amennyiben iskolánk nyelvi előkészítő osztályába jelentkeznek.

A közölt minta feladatsorok és megoldások jelzik a verseny színvonalát, támpontot nyújthatnak a felkészüléshez.

 

Feladattár angol

pdf

mintafeladatok_angol

Méret: 451.19 KB
Letöltések : 0
Hozzáadás dátuma: 2017-10-27

Digitális napló

napló

Órarend

Könyvtár

Névnap

2019. március 20. szerda
Klaudia, Alexa
05:34 17:47

Holnap
Benedek, Napsugár
napja lesz.

Tehetségpont

Hatartalanul

Út a tudományhoz

út a tudományhoz logo

Látogatók

;